Д-р Калин Поповски: Не са необходими толкова много болници на България

Предстои ограничаване на болничните заведения у нас - някои ще бъдат превърнати в спешни центрове, а други ще бъдат премахнати

Толкова много болници не са необходими на България. Предстои ограничаване на болничните заведения у нас - някои ще бъдат превърнати в спешни центрове, а други ще бъдат премахнати. Това каза народният представител от "Обединени патриоти" д-р Калин Поповски в "Денят ON AIR".

По думите му спешно на някои болници трябва да бъдат дадени пари, иначе ще фалират. 

"Проблемът с липсата на пари в лечебните заведения ще бъде решен след 31 март - тогава ще излезе т.нар. национална здравна карта. Все още обаче около 1 млн. българи не си плащат здравните осигуровки и се лекуват за сметка на другите", отбеляза депутатът.

Според Поповски в по-малките населени места все още има злоупотреби в болниците, което ощетява държавата с хиляди левове.

Гостът коментира и гласувания по-рано днес вот на недоверие към правителството на тема корупция, внесен от БСП.

"Корупцията в България се появява много преди идването на ГЕРБ в политиката. "Обединените патриоти" пък по никакъв начин не могат да бъдат обвинявани, защото сме в управлението от 9 месеца. Корупционни практики в България има и трябва да се вземат спешни мерки още този мандат за тяхното ограничаване", уточни той пред Bulgaria ON AIR.

Народният представител е категоричен, че "Обединените патриоти" няма да гласуват "за" Истанбулската конвенция.

"Все още обаче не сме решили дали да подкрепим предложението на БСП - да се направи референдум "за" или "против" приемането на конвенцията", подчерта Поповски.