Надписът "Плевен" вече е официално регистриран като марка на Oбщината

Съгласно този документ единствено Община Плевен притежава правото да използва надписа в избраните категории стоки и услуги

Стилизираният надпис „Плевен” на кирилица и латиница вече е регистриран официално като марка на Община Плевен. Свидетелството на Патентното ведомство, което показа днес на традиционното оперативно заседание кметът Георг Спартански, е с регистрационен номер 99898. Съгласно този документ единствено Община Плевен притежава правото да използва надписа в избраните категории стоки и услуги, информират от местната управа.

Идеята е да се тиражират различни рекламни материали, с които Туристическият информационен център да извършва търговска дейност след своето лицензиране, посочи Георг Спартански. Обсъждаме да преместим Туристическия център в сграда, общинска собственост, в Градската градина. Мястото отговаря на изискванията – централно, комуникативно, в близост е до културни и исторически забележителности, средата е достъпна и за хора с увреждания, разказа кметът. В момента обаче текат съдебни дела с досегашния наемател, които ще отнемат време, затова се търсят и други варианти. Има вероятност и Туристическият център да стане част от Общинското предприятие „Общински медиен център”, допълни кметът.