Февруари започва слънчево и по-топло от обичайното

Почивните дни ще започнат с високи температури, но от северозапад, с усилване на вятъра, температурите бързо ще се понижават

В началото на февруари ще бъде предимно слънчево и доста по-топло от обичайното, особено в Източна България и северно от планините, където ще духа умерен югозападен вятър, съобщава btvnovinite.bg.

В петък ще се заоблачи, но само на отделни места ще превали слаб дъжд.

Почивните дни ще започнат с високи температури, но от северозапад, с усилване на вятъра, температурите бързо ще се понижават.

В събота ще завали дъжд, който със застудяването, отначало във високите котловинни полета на Западна България и Предбалкана, ще премине в сняг.

В неделя по-късно през деня от запад валежите ще спират. Облачността ще започне да се разкъсва и намалява.

В началото на следващата седмица все още в североизточните райони е възможно да прехвърча сняг, над останалата част от страната вече ще е без валежи. Вятърът ще отслабне. Сутрешните температури ще се понижат, в повечето места ще са отрицателни, а и дневните ще са предимно между 2 и 7 градуса.

Впоследствие, почти до края на десетдневието, температурите ще се задържат сравнително ниски, но все пак близки до нормите. Остава и вероятността за превалявания – и от дъжд, и от сняг.

Затопляне се очаква към 10-и февруари, когато и вероятността за превалявания временно намалява.

След кратък период с относително по-високи температури, през първата половина от второто десетдневие пак ще застудее. Ще има и превалявания, предимно от сняг.