Засилено полицейско присъствие ще има в парк "Кайлъка" заради вандализма срещу паметници

Умоляват се гражданите, които станат свидетели на такива вандалски актове незабавно да сигнализират на телефон 112

Преди дни исторически паметници в национален парк „Кайлъка“ осъмнаха изрисувани със спрейове. Това наложи извънредна среща по инициатива на областния управител на област Плевен г-н Мирослав Петров с директора на ОДМВР – Плевен старши комисар Красимир Начев. Заради изрисуваните паметници на Иван Винаров и еврейското гробище в парк "Кайлъка" са набелязани съвместни инициативи относно ограничаване на вандализма и проявите на неуважение към историята, информират от пресцентъра на МВР.

Това не е първото посегателство по фасадите на паметници на културата в Плевен. Полицията ще проведе конкретни мерки и оперативни мероприятия, целящи ограничаване на хулиганските прояви и опазване на културно-историческото наследство. Служителите на реда ще осигурят обход на районите и засилено полицейско присъствие в национален парк „Кайлъка“. Ще се проведат оперативни издирвателни мероприятия за установяване и задържане на извършителите. Към установените нарушители ще се приложи законът с цялата му тежест. 

ОД на МВР в Плевен умолява гражданите, които станат свидетели на такива вандалски актове незабавно да сигнализират на телефон 112. "Нека не бъдем съпричастни към действията на лица, които със своите деяния нарушават добрия обществен ред и извършват престъпления", зоват от дирекцията.