Надрасканите паметници в "Кайлъка" възвърнаха първоначалния си облик (Снимки) - pleven.utre.bg

Надрасканите паметници в "Кайлъка" възвърнаха първоначалния си облик (Снимки)

01 февруари 2018, 14:14 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Областна администрация-Плевен

Ангажираната с почистването фирма е обработила монументите със специален импрегнант, за да се защити повърхността на камъка

И двата поругани преди дни паметника в парк Кайлъка вече възвърнаха автентичния си облик. В това лично се убедиха днес областният управител Мирослав Петров и неговият заместник д-р Красимир Трифонов. По тяхно настояване ангажираната с почистването фирма е обработила монументите със специален импрегнант, за да се защити повърхността на камъка.

Ръководството на областна администрация благодари за качествената и приключена в срок работа по почистването на паметниците.

"Всяко едно такова посегателство за извършителите е демонстрация и самоизтъкване, на държавата обаче струва пари. И най-лошото в случай не е това. Специалистите предупредиха, че следващи вандалски посегателства застрашават целостта на надписите върху паметниците, точно защото през годините те са били обект на не едно и две хулигански действия.”, предупреди областният управител Мирослав Петров. Той отново напомни, че ще бъдат предприети превантивни действия от ОД на МВР с цел недопускане на вандализъм в Кайлъка.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета