Общинските съветници от ГЕРБ – Плевен почетоха жертвите на комунизма - pleven.utre.bg

Общинските съветници от ГЕРБ – Плевен почетоха жертвите на комунизма

01 февруари 2018, 14:32 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

 • Снимка:
  ПП ГЕРБ

Присъстващите сведоха глави в едноминутно мълчание и поднесоха цветя пред паметника на площад „Иван Миндиликов“

С поднасяне на венец и цветя пред Паметника на жертвите на комунизма на площад „Иван Миндиликов“, групата общински съветници от ГЕРБ в Общински съвет - Плевен отбеляза датата 1 февруари - Ден на почит и признателност към жертвите на комунизма. Присъстващите сведоха глави в едноминутно мълчание и поднесоха цветя пред паметника.

Общинските сэветници от ГЕРБ – Плевен също изразиха пълната си подкрепа към образователния министър Красимир Вълчев, чиято оставка бе поискана от БСП заради решението на МОН историята на комунизма да се изучава в училище. Според тях, тази част от българската история трябва да бъде обективно изучавана, за да могат идните поколения да знаят истината за този период. Откакто на 1 февруари се почитат жертвите на комунизма, за общинските съветници от ГЕРБ - Плевен се превърна в традиция да свеждат глава пред  паметта на хилядите наши съграждани, загубили живота си през този период.

Денят за почит към жертвите на комунистическия режим се отбеляза за пръв път на 1 февруари 2011 г. С решение от 19 януари 2011 г. на правителството на Бойко Борисов Министерският съвет обявява 1 февруари за Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим. Датата е знакова за българската история, защото поставя началото на кървавите репресии срещу българския народ.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета