Полицията издирва трима, вилняли с мачете в Кнежа - pleven.utre.bg

Полицията издирва трима, вилняли с мачете в Кнежа

05 февруари 2018, 10:01 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Общо от двамата пострадали нападателите искали да изплатят паричната сума от 600 лева

На 2 февруариоколо 09.00 часа в РУ - Кнежа са дошли 20-годишен от село Бреница и 20-годишен от град Кнежа. Те заявяват, че на 30 януари около 18.00 часа в град Кнежа в частен дом, обитаван от мъжа от Бреница са дошли двама негови съселяни 32-годишна и 39-годишен.

Двамата му нанесли побой - удари с ръце в областта на главата и тялото, като поискали от него да поеме имуществено задължение - парична сума в размер на 300 лева, и му отправили заплахи за саморазправа. Поискали да посочи местонахождението на другия жалбоподател - 20-годишният от Кнежа. Нападателите се придвижвали с автомобил „Пежо“, управляван от 31-годишен от село Бреница. Със същия автомобил, извършителите отишли в имот в Кнежа, където намерили в гараж търсения от тях 20-годишен мъж. С нож "мачете" му нанесли удар по главата, след което порязали дясната му ръка и го заплашили, за да поеме имуществено задължение в размер на 300 лева.

Общо от двамата пострадали нападателите искали да изплатят паричната сума от 600 лева. След престъплението тримата от село Бреница се оттеглили в неизвестна посока с автомобила.

На потърпевшите е извършен медицински преглед от съдебен лекар при КСМД гр. Плевен и са консаттирани леки телесни повреди. Те са разпитани пред съдия от РС - Кнежа.

Към момента се установява местонахождението на извършителите, които не са намерени на адреса си в село Бреница. За случая е уведомен прокурор от РП - Кнежа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 213 „а“, ал. 2, т. 2 от НК. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета