Георг Спартански: Възхищаваме се на българските гвардейци!

Деца, благодаря ви, че споделяте такива инициативи, че от малки обичате града си и България, каза кметът в ОУ "Д-р Петър Берон"

"Всички ние обичаме България, тя наистина е земен рай - с нейните Рилски езера, с нейните житни поля, с прекрасните планини, с Панорамата „Плевенска епопея”, която е единствена за тази част от Европа. Днес е голям празник за вашето училище. Това се случва благодарение на ентусиазма и усилията на вашата директорка г-жа Ваня Дражева, на която благодаря, че възпитава прекрасни млади българи. Благодаря и на г-жа Денислава Ангелова, че помага за тези инициативи", каза Георг Спартански по време на откриването на гвардейски музеен кът в ОУ "Д-р Петър Берон".

"Вероятно част от вас бяха на площада на 10 декември, когато участници в тържествата по повод 140 години от Освобождението на Плевен бяха българските гвардейци. От тяхната униформа, от стъпката, с която маршируват, от изпълнението на професионалния им дълг ние винаги се възхищаваме. Благодаря им отново за това, че направиха празника незабравим! За нас е чест и че г-н Калин Сърменов, когото повечето познаваме само от телевизионните екрани, е днес с нас. Това показва, че той е оценил инициативата и желанието на децата да бъдат истински българи", допълни Спартански.

"Деца, благодаря ви, че споделяте такива инициативи, че от малки обичате града си и България! Не забравяйте, че сме имали и имаме велики герои в нашата история. И където и да бъдете след време , се чувствайте горди, че сте българи и го доказвайте с делата си”, се обърна към домакините и гостите на събитието кметът.

Гвардейски музеен кът откриха в ОУ "Д-р Петър Берон" (Галерия)