Ваня Дражева: Създадохме музеен кът, който ще ни напомня за изконните български стремежи

Днешният ден е от тези, които се помнят за цял живот, защото ние пишем новата история на нашето училище, каза директорът на ОУ "Д-р Петър Берон"

"Всяка дейност посветена на патриотично дело е празник, посветен на вечния стремеж на българина към духовност, наука, просвещение и запазване на българщината. Днес този ден за нас е празничен и светъл, усмихнат и пъстър, изпълнен с надеждите, с които идва всяко ново начало. Създадохме музеен кът, който ще ни носи гордост, ще ни напомня за изконните български стремежи и свободи. Днешният ден е от тези, които се помнят за цял живот, защото ние пишем новата история на нашето училище", каза Ваня Дражева, директор на ОУ "Д-р Петър Берон", в словото си по повод откриването на гвардейски музеен кът в училището.
 
"Господин генерал, подайте ръка с обич и вяра на нашите възпитаници, посветете ги в света на доблестта, честта и родната вяра. Посрещнете ги с топла усмивка и с най-искрените думи. Помагайте им да преодолеят изпитанията и да сбъднат мечтите си. Бъдете за тях не просто гвардейци, а и вдъхновители!", обърна се г-жа Дражева към бригаден генерал Илко Йорданов.

"А вие, скъпи ученици, имате възможност да се докосвате всекидневно до късче от българската история, ценете я и я пазете! Вярвам във всеки един от Вас! Бъдете живи и здрави, упорити и трудолюбиви. И никога не прекланяйте глава пред трудните уроци", завърши директорът на ОУ "Д-р Петър Берон". 

Гвардейски музеен кът откриха в ОУ "Д-р Петър Берон" (Галерия)