Оръжие, наркотици и издирвани моторни превозни средства са открити при полицейска операция

Действията са реализирани от криминалисти на ОДМВР-Плевен и Ловеч, под наблюдението на прокуратурата

На 6 февруари за времето от 06:00 часа до 13:00 часа от служители ОДМВР - Плевен и техни колеги от ОДМВР - Ловеч са извършили претърсване и изземване на адреси на територията на област Ловеч. От къща в село Изворче и апартамент в град Ловеч, обитавани от 39-годишен, са намерени и иззети бяло кристално прахообразно вещество, един брой боен пистолет "Макаров" - кал. 9 х 18 със заличени серийни номера, с монтирана муфа на цевта за поставяне на заглушител в комплект с пълнител и един брой боен патрон - калибър 9 х 18 в него, гладкоцевна ловна пушка - тип "Тек" - кал. 12 с надпис "Special 12" - без сериен номер; 17 броя ловни патрони - 12 калибър, един брой стъклена колба с диаметър 7 см. и височина 10 см., съдържаща бяло кристално прахообразно вещество.

В хода на претърсването в двора на къщата в село Изворче е установен лек автомобил "БМВ", обявен за издирване с телеграма на ГДНП - София, като предмет на престъпление по чл. 206 от НК /обсебване/. В гараж на същия имот е установен кросов мотоциклет "Априля - 125", без поставен регистрационен номер, обявен за издирване в ШИС с държава инициатор Република Италия и шенгенски идентификатор от 2009 година като предмет на престъпление. Двете инкриминирани МПС са иззети от служители на РУ - Ловеч.

От изготвените експертизи от служители на сектор БНТЛ при ОДМВР - Плевен е установено, че откритото и иззето от дома на 39-годишния бяло кристално прахообразно вещество е метамфетамин, с тегло 2,8 грама, а оръжията са огнестрелни по смисъла на закона и са годни да произвеждат изстрел с иззетите към тях боеприпаси.

Работа по случая продължава под ръководството на прокурор от Плевенската прокуратура.