Президентът поздрави II-ри ученически гвардейски отряд към ОУ "Д-р Петър Берон" - Плевен

Обичайте своя град, защото той носи много история в себе си, се казва в поздравителния адрес на държавния глава

"За мен е удоволствие да ви приветствам със създаването на втория в страната ученически гвардейски отряд - една родолюбива инициатива, подчинена на диеята да се поддържа жив стремежът за опазване на нашата история и за съхраняване на българските традиции и ценности", се казва в поздравителния адрес на президента Румен Радев до г-жа Ваня Дражева, директор на ОУ "Д-р Петър Берон" - Плевен и възпитаниците на школото. Както вече знаете, държавният глава бе патрон на събитията, посветени на създаването на Втори ученически гвардейски отряд към плевенското училище. Неговият съветник Пламен Узунов бе гост на мероприятието и прочете адреса.

"Бероновци" развяха осветеното знаме на гвардейския си отряд (Галерия)

"Използвам възможността да благодаря на всички родолюбиви българи, които имат отношение към осъществяването на тази идея, за демонстрирания ентусиазъм, за енергията и положените усилия в тази посока. Защото днес, повече от всякога, България се нуждае от такива инициативи, които да възпитават младите хора в чувство за дълг, чест и достойнство, в дух на патриотизъм, отговорност и любов към родината!", посочва държавният глава.

Пламен Узунов

"Мили деца, благодаря ви, че с ентусиазъм и желание се включвате в тази прекрасна инициатива. Благодаря ви, че обичате България и прегръщайки идеята за II ученически гвардейски отряд, давате пример за родолюбие не само на своите връстници, а и на възрастните. Обичайте своя град, защото той носи много история в себе си, и помнете колко е важно всички заедно да подклаждаме възхищение от националните постижения, привързаност към родната земя, език и традиции.

Никога не губете вярата в себе си и в собствените сили. Запазете жаждата си за знания и стремежа към усъвършенстване. Бъдете мотивирани, вдъхновени и достойни българи, които един ден съвестно и отговорно ще работят за просперитета на Родината ни. Защото бъдещето на България е във Вашите ръце.

Като ви поздравявам още веднъж с тържествения повод Ви пожелавам крепко здраве, благополучие и успех в родолюбивата дейност. Продължавайте решително и последователно да отстоявате нашите традиции и добродетели, да бъдете стожер на българската историческа памет, на националната ни идентичност и патриотичен дух", се посочва още в поздравителния адрес.

Д-р Денислава Ангелова и Ваня Дражева, директор на ОУ "Д-р Петър Берон" - инициатори за създаването на гвардейския отряд в Плевен