Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж за разпространяване на порнографски материали - pleven.utre.bg

Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж за разпространяване на порнографски материали

15 февруари 2018, 14:20 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 33-годишен мъж за разпространяване на порнографски материали.

Обвинението срещу В. П. е за това, че през периода от 07.10.2015 г. до 18.04.2017г. в с.Търнене, обл. Плевен разпространявал в интернет сайтове и др., чрез информационна технология посредством преносим компютър, порнографски материали за създаването на които са използвани лица, които изглеждат като ненавършили 18-годишна възраст или лица, които изглеждат като такива. Престъпление по чл. 159  от НК.

Подсъдимият проявявал интерес към порнографски материали-аудиовизуални произведения и снимки, за създаването, на които са използвани лица, ненавършили 18 години или лица, които изглеждат като такива и воден от този си интерес през 2015 г., започнал да се снабдява с такива произведения от интернет, използвайки собствената си компютърна конфигурация. Върху компютърния твърд диск съхранил повече от 100 000 снимки. Тъй като бил безработен решил да си изкарва пари като публикува и разпространява препратки към порнографски материали в порнографски и други форуми и сайтовe за възрастни.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета