Зов за помощ: 53-годишният чичо Генчо има нужда от спешна подкрепа

С молба за съдействие към Plevenutre.bg се обърна Ивана Николова

С молба за съдействие към Plevenutre.bg се обърна Ивана Николова. Поводът - благотворителна кампания в подкрепа на 53-годишен мъж.

"Това е чичо Генчо (Евгени) на 53 години. Преди около година ослепява вследствие на захарен диабет, който не се лекува поради липса на възможности. Той не е просяк, и сам казва: "Аз не прося, и никой от вас не ми е длъжен да ми даде и помага, цигарите са скъпи и вие имате семейства". Преди събираше кашони и ги предаваше, но вече дори и това не може да прави. Всеки ден го виждаме край мола, събира фасовете от кошчетата, изважда тютюна и си пълни цигари. Дори когато му даваме цигари и храна той се притеснява да ги приеме, сега живее временно в една постройка, която е в окаяно състояние, няма вода, ток, нищо, буквално е на улицата", разказва Ивана.

"С всеки изминал ден зрението му се влошава все повече, в момента вижда едва сенките на хората и се придвижва с бастун и помощта на хората. За съжаление има такива, които предпочитат да му се подиграват, вместо да го упътят. Заедно с мои колежки и приятелки искаме да му помогнем да бъде лекуван или поне диспансеризиран, за да може да получава нужните му лекарства, но за целта трябва да мине всички необходими прегледи. Нужни са ни средства, всеки преглед е платен, ако се наложи да постъпи в болница, също за храна, докато текат тези процедури, все пак отнемат време. Искаме да помолим всеки, който може и желае да помогне с каквато има възможност - пари, временен подслон, съдействие при прегледи и процедура за евентуално настаняване. Кутията, в която събираме средствата, се намира в магазин "Зора" (Mall Panorama)", споделя Ивана.