Медицински университет – Плевен отваря врати за деня на кандидат-студента

Висшето училище ще отвори врати, за да посрещне учениците от гимназиите в града и региона

На 1 март, четвъртък, 2018 г. от 13.30 ч ще се проведе традиционният Ден на кандидат-студента в Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен). За поредна година, в рамките на Кандидатстудентска кампания 2018 под мотото "Успяваме заедно", висшето училище ще отвори врати, за да посрещне учениците от гимназиите в града и региона, техните учители и родители.

Всички кандидат-студенти, които са решили да се посветят на медицината, фармацията или друга здравна специалност, ще имат възможност да се запознаят с високотехнологичните решения в обучението чрез срещи със студентите и преподавателите. Условията на кандидатстване и балообразуване, както и графика на конкурсните изпити ще представят председателите на комисиите за оценка на конкурсните работи по биология и химия.

Студенти и преподаватели ще посрещнат учениците и гостите в Деня на кандидат-студента от 13.30 ч на 01 март, четвъртък, 2018 г. във фоайето на Телекомуникационния ендоскопски център при МУ-Плевен.

Събитието ще протече със следната програма:

14.00 ч - Откриване на Деня на кандидат-студента; презентационно видео за МУ-Плевен; обръщение на проф. М. Александрова, зам.-ректор по учебната дейност

14.30 ч – Представяне от доц. д-р Добромир Димитров, зам.-декан на Факултет „Медицина“, на уникалната експозиция „История на минимално инвазивната хирургия“

15.00 ч – Среща-разговор с най-изявени преподаватели за 2017 година

15.30 ч – Среща-разговор с най-изявени студенти за 2017 година

15.30 ч -  Викторина за кандидат-студенти с награди

16.00 ч - Въпроси към комисиите за оценяване на конкурсните работи по биология и химия