Районна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж, държал цигари без бандерол за 34 000 лева

Предстои насрочване на делото за разглеждане

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 40-годишен мъж, държал акцизни стоки без бандерол.

Обвинението срещу Тодор М. е за това, че на 24.01.2017г. на път Плевен - Никопол и в с.Буковлък, обл. Плевен държал акцизни стоки без бандерол – тютюневи изделия – 4620 бр. кутии с цигари, различни марки, на обща стойност 34 006 лева, когато такъв се изисква по Закона за акцизите и данъчните складове и Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, като случая е немаловажен и предмета на престъплението е в големи размери. /3000 бр. кутии с цигари държал в лек автомобил и  1620 бр. кутии с цигари съхранявал в имот в с. Буковлък/. Престъпление по чл.234 от НК.

През януари 2017 г. обвиняемият придобил по неустановен начин акцизни стоки – 4620 бр. кутии с цигари различни марки, без бандерол, които оставил  за съхранение в обитаван от него имот  в с.Буковлък, като част от тях – 1620 бр. кутии скрил в тайник в пода на помещение.

Във вечерните часове на 24.01.2017 г. обвиняемият натоварил в личния си автомобил 3000 бр. кутии цигари и се отправил  от с.Буковлък към друго населено място. Същата вечер  служители на Сектор „ПИП” при ОД на МВР-гр.Плевен, след получена информация, извършили проверка на лекия автомобил, при която открили цигарите без бандерол.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.