Съвместна дейност на РИМ – Плевен и ПГ по туризъм "Алеко Константинов" - pleven.utre.bg

Съвместна дейност на РИМ – Плевен и ПГ по туризъм "Алеко Константинов"

24 февруари 2018, 06:41 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    РИМ - Плевен

Учениците от XI клас се проявиха като талантливи екскурзоводи и аниматори

Ученици от XI„в” клас-специалност „Екскурзоводско обслужване” и XII„б” клас-специалност „Организация на туризма и свободното време” в ПГ по туризъм „Алеко Константинов”, гр. Плевен проведоха часовете си по учебна практика под ръководството на учителите Нуртен Реджова и Цветомира Узунска в Регионален исторически музей - Плевен.

Учениците от XI клас се проявиха като талантливи екскурзоводи и аниматори. В I – ва изложбена зала, където е експонирана изложбата „Преди Гутенберг и след това” те помагаха на организатора Диян Павлов – „Джими” да представи по атрактивен начин историята на писмеността. 

Зрителите и гости на музея се запознаха с различните техники на писане, как народите са открили писмеността и как са търгували със своето „откритие”. Научиха за живота и дейността на създателя на първата печатна преса. Ученик в ролята на откривател от Китай демонстрира пред публиката създаването на хартия от пчелни продукти, вода и сито с помощта на Джими и собственоръчно изработеното от него копие на Гутенбергова преса.

 


Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета