Плевенски лекар спечели трето място в конкурса "Young and Energetic Scientists“ - pleven.utre.bg

Плевенски лекар спечели трето място в конкурса "Young and Energetic Scientists“

24 февруари 2018, 11:06 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен“

Д-р Йордан Христов е лекар-специализант към Клиниката по ортопедия и травматология на МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен“

Д-р Йордан Христов спечели трето място в 9-тото издание на конкурса "Young and Energetic Scientists", организиран от Клуб Млади Таланти, с проекта „Роля на компютърната навигация в мекотъканния баланс при колянно ендопротезиране“. Той представи иновативен за България метод, при който посредством компютърна навигация процедурата по подмяна на колянната става е по-точна и по-щадяща пациента, намалява се възможността от човешки грешки до минимум и се увеличава живота на ставите. Д-р Христов бе сред петте финалисти на конкурса и проектът му се състезаваше с разработки в сферата на обработката на информация, енергетиката, електро-химия и управленски системи.

"Конкурсът ми даде възможност да представя пред по-широка аудитория иновативния медицински метод за колянно ендопротезиране. Искрено се надявам скоро той да бъде въведен като златен стандарт в българската практика и да бъде въведен като нов раздел в програмите за специализация с насоченост към 3D технологиите“, сподели д-р Христов.

Д-р Йордан Христов е лекар-специализант към Клиниката по ортопедия и травматология на МБАЛ „Св. Панталеймон – Плевен“ с ръководители доц. д-р Венци Росманов и д-р Пламен Ненов. Завършва Медицинския университет в гр. Плевен през 2016 г. с пълно отличие и е удостоен с приза „Златен Хипократ“. Участвал е като лектор в три международни студентски конференции и XI Конференция на Българската асоциация по артроскопия и спортна травматология.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета