Трима в болница след тежък пътен инцидент край Плевен

При инцидента е оказано съдействие от екип на РСПБЗН - Плевен

На 25 февруари около 18:00 часа на път I-3 Бяла - Ботевград, обходен път на град Долни Дъбник, "Фолксваген Поло", собственост и управляван от 36-годишна от град Полски Тръмбеш, при движение в посока към гр. София, на заснежен път, губи напречна устойчивост и навлиза в насрещната лента. Удря със задната лява част на автомобила в насрещно движещия се товарен автомобил "Мицубиши l200", собственост и управляван от 55-годишен от Плевен. От сблъсъка лекият автомобил "Фолксваген" се завърта и се удря челно в насрещно движещ се лек автомобил "Фиат Чинкуеченто", собственост и управляван от 40-годишен от Червен бряг.

В следствие на ПТП са пострадали водача на "Фиат" и пътниците в него – 39-годишна и 16-годишен, от Червен бряг. Тримата са откарани в ЦСМП при УМБАЛ - Плевен, където са прегледани. Установено е, че шофьорът има фрактури на двата крака и таза - настанен е за лечение в "клиника по ортопедия и травматология" в тежко състояние.

Водачите са изпробвани за употреба на алкохол с техническо средство, като пробите са отрицателни. При инцидента е оказано съдействие от екип на РСПБЗН - Плевен. Уведомен е прокурор.  Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. "б", във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.