СУ "Пейо Яворов” излъчи победителите от състезанието Spelling Bee 2018 - pleven.utre.bg

СУ "Пейо Яворов” излъчи победителите от състезанието Spelling Bee 2018

26 февруари 2018, 16:22 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    СУ "Пейо Яворов"

Двамата са крали от МОЛ-ове в цялата страна

СУ „Пейо Крачолов Яворов” гр. Плевен вече има двама претенденти за участие в регионалния кръг на  Осмото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee.

Йордан Тихомиров Върбанов от Vа клас  се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 26.02.2018 г. Деян Радославов Иванов от Vа се класира втори. И двамата ученици имат право да участват на  регионалното състезание, което ще се проведе на 24 март 2018 г. в гр. Ловеч.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години се състезаваха в 311 училища в страната  от 24 февруари  до 2 март 2018 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи.

Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира. Победител в миналогодишното състезание е Любомир Янев от ЧОУ „Меридиан 22“, гр. София. 

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ, Британски съвет, Езиков и изпитен център АВО и под патронажа на Министерството на образованието и науката. Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета