С празнично шествие в Пордим отбелязаха 140-годишнината от освобождението на България

Отдадоха заслужена почит към героите

"В навечерието на 3 март Националния празник на Република България и когато се навършват 140 години от Освобождението на България от турско робство, всички ние свеждаме глави пред националните символи и заставаме изправени с уважение и признателност към хилядите, които дадоха живота си, за да бъде днес България свободна и демократична страна. Нашата гордост на този ден е още по-голяма защото от нашия малък град Пордим се ражда свободата на България, информират от местната управа.

Днес отдаваме заслужена почит към героите – руски, румънски, финландски войни и български опълченци, отдали живота си за отечеството, за да ни има нас, да ги има и нашите наследници.

С празнично шествие Община Пордим отбеляза 140 годишнината от освобождението на България. На честването присъстваха кмета на Община Пордим –Детелин Василев, председателя на Общински съвет Пордим – Илиян Александров, заместник кмета и секретаря на Общината, общински съветници, кметове на кметства, представители на политическите партии от Община , граждани и гости на Пордим.