"Вазовци" съпричастни с патриотична идея

Каузата да шият трибагреника допада на вазовските малки ученици, техните учители, родителите им

По повод Трети март – Националния празник на България и 140 години от Освобождението, учениците от начален етап на СУ „Иван Вазов“, гр. Плевен се включиха в инициативата на една ентусиазирана и позитивна млада жена, Миглена Цанова, за ушиването на българското знаме.

Идеята "Да направим с децата на Плевен най-дългото знаме“, е подкрепена от Община Плевен, кмета Георг Спартански и сдружение „Ген. Иван Винаров“.

Каузата да шият трибагреника допада на вазовските малки ученици, техните учители, родителите им… Тя възпитава непренудено и засилва чувството на родолюбие сред децата. Така се стимулира тяхната любознателност, трудолюбие, усърдие към  символа – Националното знаме. Най-ценната мисия за вазовските ученици,  участвайки в инициативата за ушиване на най-дългото знаме е в това, че те го правят заедно, рамо до рамо. Виждайки своя трибагреник, захванат за останалите, всяко дете си казва: „Аз съм тук, участвах и това го направих сам или бях подкрепен от моите близки!“

"Тази кампания има много послания, но най-важното е да почитаме Националния си празник. С общи усилия училище-семейство изграждаме основите на истинско родолюбие в младите детски души. Това бе един много подходящ начин децата да разберат съдържанието на празника, като се включат самите те в подготовката му. За малките деца ушиването на знамето е необикновено преживяване. Чувстват се горди и щастливи, по-лесно разбират, когато правят нещо самите те. Идеята е прекрасна, защото е и обединяваща – децата на Плевен съшиват знамена, които ще се съединят в едно общ  много дълъг трибагреник", посочват от СУ "Иван Вазов".