Оставиха за постоянно в ареста "муле" на ало измамници от Долни Дъбник

Мъжът, който има пет деца и чака шесто, не е взел нито лев за работата си на „куриер“

Муле на „ало“ измамници бе арестуван, след като взе торба с пари от възрастни благоевградчани. 31-годишният Детелин Радев от град Долни Дъбник остава зад решетките, след като в петъкдежурният районен съдия му наложи най-тежката мярка – „задържане под стража“.

Мъжът, който има пет деца и чака шесто, не е взел нито лев за работата си на „куриер“, за каквото се цанил по обява в интернет. Той започнал работа от един месец и бил на изпитателен срок, като „работодателят” му го инструктирал по телефона къде да ходи да прибира пратките, съобщава struma.bg.

На 26 и 27 февруари шефът поръчал на куриера да отиде с автобус до Благоевград и да чака нареждане. Когато пристигнал, получил заповед да намери магазин „Била“ и да се върти около игралната зала. След като застанал там на стоянка, куриерът получил ново обаждане от „шефа“, който го направлявал накъде да тръгне, за да получи пратката. Така стигнал до посоченото място и прибрал от земята пакет. Следващата инструкция, която получил, била да се изнесе и да отиде в хотел. Там му било поръчано да отвори пакета и да преброи парите. На другия ден упражнението се повторило и Детелин Радев получил заповед да се прибира към Долни Дъбник с парите, от двете пратки – 11 700 лева, около 1100 щатски долара и около 1600 чешки крони.

Когато взел автобуса за Плевен от София, вътре влезли двама цивилни полицаи и го обискирали. Парите били взети, а той арестуван и доведен на разпит в Благоевград, където разказал какво му се случило. Детелин Радев е обвинен, че е действал като помагач на телефонни измамници, които остават неизвестни, тъй като те са базирани на завет в Румъния.

Потърпевшите благоевградчани, изхвърлили пакетите с пари, са на 83 и 84 години и са били убедени, че съдействат на полицията за разкриване на „ало“ измами.