Тежки почивни дни за пожарникарите в Плевен и региона

Няма пострадали хора

На 2 март служителите от РДПБЗН са участвали в технически помощи – в 12:50 часа са отреагирали на сигнал за отстраняване на ледени висулки от сградата на 2 РУ- Плевен на ул. „Тетевен“; в 23:45 часа са оказали съдействие при транспортиране на болен в отделението по хемодиализа (закъсал микробус) в гр.Плевен ул."Генерал Тотлебен".

На 2 март в 10:54 часа при РСПБЗН – Червен бряг е постъпил сигнал за пожар в коминно тяло в къща в село Горник, община Червен бряг. Предполагаемата причина е строителна неизправност - греда в комина. Не са нанесени материални щети. На 2 март в 12:55 часа огнеборци от Кнежа са погасили пожар в отпадъци в метален контейнер в населеното място. На 3 март в 15:32 часа са погасили пожар без преки материални загуби - отпадъци в метален контейнер - гр. Плевен на ул. " Парашкев Цветков". Причината за инцидентите е небрежност при боравене с открит огън и непредпазливост.

На 3 март в 20:34 часа при  РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в къща в гр. Койнаре. Унищожени са домашно имущество и са опушени стените на жилището.  Причината е впроцес на установяване. Пожарът е погасен от служители на  РС ПБЗН - Червен бряг.

На 3 март в 18:07 часа в Оперативен център при  РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в стопанска постройка – барака в село Долни Луковит. При огледа е установено, че причината за инцидента е късо съединение. Унищожени са покривна конструкция кв.м. 15.  Пожарът е погасен от служители на  РС ПБЗН – Кнежа.

На 3 март при пожар поради  неправилно ползване на отоплителни уреди - използване на нестандартен ел. отоплителен уред с открити реотани в мазе на плевенската улица  „Георги Бенковски“ са унищожени имущество и техника. Сигнал за инцидента е постъпил в 09:45 часа. Пострадали няма. Пламъците са погасени от служители на РС ПБЗН – Плевен.

На 4 март в 09:57 часа в РДПБЗН – Плевен е постъпил сигнал за пожар на първия етаж в къща на плевенската улица„Никола Д. Петков“. До пристигането на екипа на РС ПБЗН - Плевен, пламъците са погасени. Причина за инцидента е неправилно ползване на отоплителни уреди - печка на твърдо гориво. Унищожени са 4 кв.м. мазилка и са опушени стени 300 кв.м.

На 4 март в 13:29 часа в РС ПБЗН - Левски е постъпил сигнал за пожар без преки материални загуби – в коминно тяло на обитаема къща. Пламъците са погасени от четирима огнеборци. Пострадали хора няма.