Тереза Маринова посети СУ "Иван Вазов" - Плевен

Олимпийската шампионка раздаде автографи на вазовци и ги призова да се доверят на себе си

Истинската същност на спорта се опитаха да покажат в Плевен олимпийската шампионка Тереза Маринова, както и представителите на Националната спортна академия "Васил Левски". Като част от кандидатстудентската кампания на университета в СУ "Иван Вазов" се проведе среща, която имаше за цел да запознае дванадесетокласниците с широкия спектър от специалности, които висшето учебно заведение предлага, информират от училището. Сред най-интригуващите спортни дисциплини се нареждат борбата, танците, гимнастиката, волейболът, футболът, бойните изкуства и др. Най-желаната специалност пък е "Кинезитерапия", тъй като дава възможност на студентите да се насочат към кариера във всички профилактични и терапевтични здравни заведения у нас и в чужбина.  Възпитаниците на СУ „Иван Вазов“ бяха въведени в атмосферата на университета с помощта на кратко видео, което имаше за цел да представи  материалната база на университета, включваща множество игрища, спортни зали и открити съоръжения. Това, което прави НСА привлекателна дестинация за много зрелостници, са не само отличното оборудване и големият избор от специалности, но и фактът, че дипломата, получена там, се признава не само в България и ЕС, но и в цял свят.

Така зрелостниците получиха една по-обстойна представа за това какво е да си студент в НСА и какви преимущества може да ти донесе възможността да се учиш от най-добрите специалисти в спорта. Самата Тереза Маринова разкри личните си наблюдения за учебния процес, споделяйки за големия ентусиазъм, с който студентите се посвещават изцяло  на своята кауза.

В края на срещата бе проведена томбола, като печелившите получиха тениски с логото на Националната спортна академия. Олимпийската шампионка по лека атлетика Тереза Маринова  с удоволствие раздаде автографи на вазовци и ги призова да се доверят на себе си и да последват сърцето си, защото то… то знае най-правилния път към успеха!