На 9 март откриват шестото издание на научния форум "Плевенски ендокринни дни"

Темата на мероприятието е "Диабет, Ендокринология и метаболизъм"

Предстои откриването на научния форум "Плевенски ендокринни дни 2018г. Мероприятието ще се проведе в дните 9-10 март 2018г., а откриването ще бъде в Панорамата на 9 март от 17.30ч.

"Плевенски ендокринни дни-2018г." е ежегодна научна среща, която доц. Катя Тодорова, ръководител на Клиниката по ендокринология, организира за шести пореден път и има богата научна програма. Темата на мероприятието е "Диабет, Ендокринология и метаболизъм". Като лектори са поканени видни български професори, преподаватели  и изследователи. Лекционният курс е с обучителен характер и е предназначен за лекари-специалисти и специализанти, ендокринолози и кардиолози от Северозападна и Централна Северна България.

Тази година мероприятието "Плевенски ендокринни дни 2018г." е посветено на 140-годишнина от Освобождението на България от турско робство. По този начин съвременните лекари отдаваме почит на загиналите доброволци-лекари, медицински сестри и санитари в Плевенската епопея  и в Руско-турската освободителна война, казва доц. Тодорова. Научният форум "Плевенски ендокринни дни - 2018г.” се посвещава на 40-годишнината от основаването на Клиниката по ендокринология и на нейният първи ръководител доц. д-р Лилия Клечкова.