Марио Петров се завръща на ринга на 16 март, ще се бие в Ливърпул

"Нямам търпение да се завърна в моето леговище - ринга, и да покажа на какво съм способен", сподели плевенчанинът

Марио Петров се завръща на ринга идния петък за сблъсък с британеца Стивън Люис. Toва ще бъде 14-ти мач за възпитаника на Спортното училище в Плевен, както и опит да запише петата си победа на професионалния ринг. 25-годишният британец пък има 15 срещи във визтиката си, като е спечелил 14 и е загубил само една.

Шеструндовата битка между българина и англичанина ще е част от боксова гала вечер в "Грийбанк Спорт Академи", Ливърпул.

"Не съм се качвал на ринга от миналия октомври поради простата причина, че много боксьори не искат да се бият с мен и търсят лесни мачове, за да трупат точки за ранкинга си. Много противници се отказаха дори след заявена дата, час и местоположение.", сподели Марио пред Plevenutre.bg.

Неколкомесечната почивка се дължеше и на това, че с половинката му очакваха появата на първородния им син Самуил, който проплака на 27 декември.

"Тренирам здраво от началото на януари. Нямам търпение да се завърна в моето леговище - ринга, и да покажа на какво съм способен. Никога не съм се чувствал толкова добре и в такава отлична форма. Свалих на 67,5 кг и се чувствам много по-добре от предните ми 70 кг, така че ще бъде голям екшън", обещава Марио.

Припомняме, че през април 2017 г. Петров постигна най-големия успех в кариерата си. 30-годишният плевенчанин спечели титлата British International Champion в полусредна категория след победа в 8 рунда срещу 33-годишния британец Джоуи Хейс в Борнемут.