Люси Дяковска за новия си проект: Диско музиката винаги ме е вълнувала

Disco Queen ще прерасне в турне, което през лятото ще обхване градовете Бургас, Варна, Плевен и Пловдив

Люси Дяковска се готви да отбележи рождения си ден на 2 април с новия си музикален проект Disco Queen. Идеята за шоуто се поражда след успешен акустичен диско концерт в Берлин.

"Подготвили сме песни на Глория Гейнър, Дона Самър, ще чуете и много от парчетата на ABBA. Много искам да ги пея тези песни! Всъщност, като се замислих наскоро, това е и първият ми клубен концерт в България“, отбеляза Дяковска в предаването "Преди обед" по bTV. "Диско музиката винаги ме е вълнувала. Първата ми плоча, която имахме вкъщи, в Плевен, 82-ра година беше ABBA. Te не са изцяло диско, но са пионери за този период и музикалността, която се чува в тази музика винаги ми е харесвала", отбеляза Люси. 

Премиерата на Disco Queen ще е в София, след което проектът ще прерасне в турне, което през лятото ще обхване летните театри на градовете Бургас, Варна, Плевен и Пловдив.

Плевенчанката разкри също така, че е започнала подготовка и за участието си в традиционните летни маратони за немските пощи, като тази година се очаква да тества издръжливостта си пет пъти през горещите дни. Стартът е през юни.