Роси Денчева продължава с победите на международната тенис сцена - pleven.utre.bg

Роси Денчева продължава с победите на международната тенис сцена

13 март 2018, 09:32 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    БФТ

Талантливата плевенчанка записа успех в международния турнир до 12 г. в Анталия

4 победи постигнаха българските участници в международния турнир до 12 г. в Анталия, Турция.

При момчетата Георги Георгиев (ТК „Свиленград“) даде само един гейм на играещия с „уайлд кард“ Мерт Касап от Турция – 6:1, 6:0. Павел Маринов (ТК „Суперспорт“, Варна) пък се справи с квалификанта Гокпинар от Турция с 6:3, 6:1 и също се класира за втория кръг.

При момичетата Росица Денчева (ТК „Плевен 90“) победи с 6:3, 6:0 Ела Секмен от Турция, която също играе с „уайлд кард“. Четвъртата победа, при това без да загуби гейм, бе на сметката на Никол Николова (ТК "Испано", Варна), която отстрани с 6:0, 6:0 друга участничка с покана – Дефне Аслънбас.

За жалост Каталина Петрова (ТК „15:40“, София) не успя да се справи с Ече Генчер от Турция и отстъпи с 6:7(4), 2:6.

Николова, заедно с Ангел Владов (ТК "Супер Спорт", Варна) и треньора Велиан Бакалов бяха на лагер в курортния град заедно с други свои връстици като част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави.

Останалите четирима наши представители пък са част от „А“ националния отбор на България до 12 г. и участват в надпреварата, благодарение на програмата „3Т – Тенис, Тийм, Талант“ на БФТ и нейните партньори БНП „Париба“, „Адвент Груп“, „Атаро Клима“, „Асикс“ и „Гроугрийн Юръп“ АД. Треньор на тима ни е Даниел Ангелов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета