"Заедно в час" набира още 10 дни кандидати от Плевен за програмата си

Вече започна и набирането на училища партньори

Само десет дни остават до крайния срок за кандидатстване за нови участници за програмата за професионално и лидерско развитие на фондация “Заедно в час”. Одобрените кандидати ще започнат работа в училище през септември 2018 г., а преди това ще преминат интензивна лятна подготовка. От началото на тазгодишната кампания до момента интерес към програмата са проявили над 3 хил. души.

Вече започна и набирането на училища партньори на “Заедно в час”, като до 13 април училищата могат да попълнят своите заявки за нови учители за учебната 2018/2019 г. през интернет страницата на фондацията www.zaednovchas.bg/for-schools.

“Заедно в час” работи за това всяко дете в България да има достъп до качествено образование и възможност да реализира потенциала си, независимо от средата, в която живее, и социално-икономическия си произход. Организацията помага нови хора – успешни професионалисти и завършващи студенти, да влязат в системата на българското образование и да работят дългосрочно за положителна промяна и намаляване на образователното неравенство в страната.

За кандидати за учители

Кандидатури за участие в програмата на “Заедно в час” се приемат до 25 март наwww.apply.zaednovchas.bg. Новите участниците ще преподават две години в училища партньори на организацията в някой от следните региони – Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. По време на интензивната лятна подготовка и с допълнителни обучения през двете години участниците развиват умения както за работа в класната стая, така и за продължаване на кариерното им развитие с фокус върху образованието. Възпитаници на програмата се реализират като преподаватели и училищни лидери, както и в сферите на социалното предприемачество и образователните политики.

За кандидатстване не е нужен предишен преподавателски опит, нито предварително придобита професионална квалификация “учител”. Необходима е завършена бакалавърска степен (до 15 септември 2018 г.) и нагласа, че всяко дете може да постигне успех и заслужава качествено образование. Участниците, които нямат квалификация “учител”, ще преминат специализирано обучение в университет партньор на организацията и ще придобият правоспособност за преподаване при завършване на програмата. Подробните критерии за кандидатстване и процесът на подбор са описани наwww.apply.zaednovchas.bg.

За заявки за училища партньори

Всички училища от регионите Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора, които имат желание за партньорство със “Заедно в час” и нужда от учители за новата учебна година, могат да заявят това до 13 април през интернет страницата на организацията - www.zaednovchas.bg/for-schools.

Партньорите на “Заедно в час” са общински и държавни (специализирани и неспециализирани) училища, в които учениците срещат затруднения с усвояването на учебния материал, показват незадоволителни резултати на външните оценявания, имат ниска мотивация за учене и са в риск от отпадане от образователната система. В същото време това са училища, в които ръководството посреща тези предизвикателства с готовност и въпреки трудностите търси нови пътища към успеха на своите ученици. Още информация за училищата партньори може да бъде намерена на www.zaednovchas.bg/for-schools.

В заявката училищата могат да попълнят както позициите, за които са сигурни, че ще имат нужда от учители по програмата, така и позиции, които все още не са сигурни и ще бъдат потвърдени на по-късен етап. Колкото по-рано училищата подадат своите заявки, толкова по-голяма е вероятността да има подходящи кандидати за търсените от тях позиции.