Най-голямата плевенска фейсбук група с нова инициатива в парк "Кайълка" - pleven.utre.bg

Най-голямата плевенска фейсбук група с нова инициатива в парк "Кайълка"

19 март 2018, 10:00 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Димчо Бондоков и родолюбивите граждани от "Забелязано в Плевен" отново обединяват усилия

След като родолюбиви граждани от най-голямата плевенска фейсбук група "Забелязано в Плевен" се обединиха около идеята на Димчо Бондоков за възстановяването на стъпалата между язовирите в "Кайлъка", пред тях на дневен ред е ново предизвикателство.

"Имам ново предложение. Тази снимка е от 1987 год. Площадката, която виждате с черни и бели квадрати се намираше до кортовете, през алеята. Смятам, че лесно ще я открием под пласта почва и трева. Разчистването й предполагам няма да отнеме много време", сподели Димчо Бондоков във фейсбук групата "Забелязано в Плевен".

По думите му тази площадка навремето е правена като шахматна дъска с 64 квадрата. "След разчистването й, може да потърсим дърводелец, който да изработи на струг стилизирани шахматни фигури / с „коня“ сигурно ще се озори / с височина да речем 50 см. На тази площадка могат да се провеждат шахматни партии на открито и тя да се превърне в своеобразна атракция за малки и големи", допълва Бондоков във фейсбук групата "Забелязано в Плевен", като идеята му вече бе подкрепена категорично от членовете й.

Акцията по разчистването ще се проведе, когато времето позволява. До края на март прогнозата е все за лошо времеКоментари (1)

Потребител
Феко Палката
Чистете и деретата , ако сте коректни!
19 март, 16:47 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета