Районна прокуратура - Левски разследва катастрофата с колата, шофирана от певицата Дивна

Назначената автотехническа експертиза поне месец ще търси причините за инцидента

Назначената автотехническа експертиза поне месец ще търси причините за катастрофата с колата, шофирана от певицата Дивна, съобщава 24chasa.bg. Срокът за разследването, поето от Районната прокуратура в Левски, е 2 месеца, но може да бъде удължен. Това каза говорителят на плевенската прокуратура Рени Кирилова във вторник. Без експертиза не може да се каже дали е имало превишена скорост.

Според първите данни от плевенската полиция катастрофата станала около 13 ч на 12 март. На път към София при изпреварване Дивна изгубила контрол над управляваната от нея “Тойота Корола”. Колата излязла от платното и се ударила в мантинелата. Дивна не е пострадала, пробата ѝ за алкохол е отрицателна. Повиканите на помощ пожарникари са извадили ранената ѝ приятелка - 20-годишната манекенка Кристин Илиева. Тя първо бе приета в реанимацията на университетската клиника по ортопедия в Плевен, след което бе транспортирана във Военномедицинската академия в София. Момичето е с тежки травми, като най-зле е единият ѝ крак.

Кристин Илиева вече не е в медикаментозна кома. “Тъканите ѝ бързо се възстановяват и предстои да започнат операции на краката”, съобщиха близки до модела пред “24 часа”.