Доброволците от Българския младежки Червен кръст - Плевен проведоха информационна кампания

Поводът - Световния ден за борба с расовата дискриминация, както и Международен ден на хората със синдром на Даун

Днес на 21 март отбелязваме Световния ден за борба с расовата дискриминация, както и Международен ден на хората със синдром на Даун. По този случай, доброволците от Българския младежки Червен кръст - Плевен решиха да направят информационна кампания и за двете инициативи. 

Младежите раздаваха цветни листовки с повече информация, както и цветни плакати, чрез които успяха да привлекат вниманието на гражданите и да поговорят повече за тези проблеми.

По-късно, младите червенокръстци посетиха и Кризисния център за жени и деца, пострадали от домашно насилие, за да подарят цветни чорапи, символ на днешния ден, посветен на хората със синдром на Даун. По този начин успяха да информират и момичетата от центъра, за днешния ден и важността да не виждаме различията между нас с очите.

С днешната информационна кампания, доброволците на БМЧК - Плевен успяха да информират гражданите за вредите от расовата дискриминация и тази на база различия, породени от заболявания. И въпреки лошите метереологични условия, накараха хората да се усмихнат, да бъдат съпричастни с различията на другите и да виждат другите, не само с очите.