Плевен е домакин на Регионалния кръг на състезанието за "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ - pleven.utre.bg

Плевен е домакин на Регионалния кръг на състезанието за "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“

23 март 2018, 17:01 | plevenutre.bg
 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

 • Снимка:
  ОбС-Плевен

Успех на участниците пожела Председателят на Общинския съвет

В два поредни дни - днес и утре, Плевен е домакин на Регионалния кръг на Националното състезание за "Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС". Организатори са Министерство на образованието и науката, Регионалното управление на образованието и ПГ по транспорт „Проф. Цветан Лазаров” - гр.Плевен, където се провежда надпреварата.

В състезанието участват ученици от 11 и 12 клас от десет професионални гимназии от градовете Плевен, Свищов, Левски, Червен бряг, Ловеч, Троян, Кнежа, Горна Оряховица и Стражица. Успех на участниците днес пожела Председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, който присъства на откриването на състезанието.

"Радвам се, че имам възможност да бъда част от тази хубава традиция на ПГ по транспорт в Плевен. По време на тези регионални състезание вие имате възможност да покажете не само теоретичните си знания, които сте получили в училище, но и практическите си умения, придобити при обучението по професиите“, обърна се към участниците Мартин Митев. Той посочи, че за да бъде човек добър в работа си са нужни комплекс от качества - професионални и личностни, сериозно отношение към работата, дисциплина, отговорност, упоритост. „Важна част от успеха обаче са знанията, затова ще ви кажа - не спирайте да учите! Човек, колкото и да е добре подготвен - винаги има какво още да научи. Това важи и за вашите професии, защото виждаме как всеки ден нови и нови технологии стават част от автомобилостроенето“, каза още Председателят на местния парламент.

Официални гости на откриването бяха още Чавдар Здравков - държавен експерт в Дирекция "Професионално образование и обучение“ към МОН, зам.-кметът на Плевен Иван Кюлджийски, старши експерт Цветанка Тончева от РУО - Плевен, Пламен Аспарухов - началник на Регионална дирекция „Автомобилна администрация“,  Илияна  Тъмнишка - член на Обществения съвет към ПГ по транспорт - гр.Плевен, директори на професионални гимназии от областните Плевен, Велико Търново и Ловеч. Успех на участниците от страна на организаторите пожелаха Чавдар Здравков и инж. Наско Найденов - директор на ПГ по транспорт - гр. Плевен. Инж. Найденов припомни, че на практика това е 11-то издание на националното състезание.

Регионалният кръг на надпреварата за най-добър млад автомонтьор и водач на МПС включва теоретичен тест за оценяване знанията на учениците и практически задания - отборно и индивидуално. Награждаването е в събота от 15,30 часа, съобщиха от гимназията - домакин в Плевен.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета