Луд екшън! Полиция и частни охранители заловиха плевенчанин без книжка след 5-часова гонка

Предстоят разпити, както и огледи на автомобила на плевенчанина

Шофьор без книжка спретна истински екшън в събота по пътищата на Великотърновска област. Плевенчанинът бил без книжка и при опит да бъде спрян за рутинна проверка от полицейски патрул, той натиснал газта на лекия автомобил "Ауди" с плевенска регистрация и отпрашил по главния път Велико Търново-Русе. Незабавно било поискано полицейско подкрепление и организирано преследване на територията на два региона, което продължило над 70 километра, научи Plevenutre.bg от свои източници в МВР.

Около 7 часа тази сутрин водачът, който е с многобройни криминални регистрации, не се подчинил на сигнал „стоп палка“ на пътни полицаи в района на Гурково. Униформените потеглили след него, но шофьорът им се изплъзнал с мръсна газ.

Преследването продължило през целия проход Хаинбоаз, като полицаите уведомили своите колеги във Велико Търново да го завардят там. Возилото с плевенска регистрация обаче префучало с бясна скорост и се включило на главен път Русе- Велико Търново. То навлязло по трасето в община Полски Тръмбеш. След координирани действия, полицаите предприели тактиката от ТИР- паркинга край Куцина да бъде изкаран камион на пътното платно, който да препречи пътя на нарушителя. Плевенският джигит, обаче се оказал изключително опитен шофьор и ловко заобиколил товарното возило. Веднага след това се отправил към горнооряховското село Крушето. Там предприел маневра да влезе в селскостопанските масиви. Горнооряховските полицаи поискали спешно съдействие от служителите на охранителната фирма „Делта гард“, заради високо проходимата техника с която разполагат. Координаторът на фирмата в железничарския град Йордан Бижев спешно мобилизирал три джипа с по двама служители. Към 9,30 часа БМВ-то било завардено в местността Смесито, където има корекция на реките Янтра и Росица и е обичайно място за риболов.

След като разбрал, че няма да може да се измъкне от униформените, шофьорът беглец зарязал колата на черен път и хукнал да бяга през нивите. Той бил арестуван и откаран в ареста на Районното полицейско управление в Горна Оряховица.

Предстоят разпити, както и огледи на автомобила на плевенчанина. От охранителната фирма, в която част от служителите са добре подготвени бивши полицаи, коментират, че това е поредна съвместна акция с МВР, която завършва успешно със залавяне на нарушител.