Петима извършители на грабеж са осъдени по обвинениие на Окръжна прокуратура - Плевен

Петимата мъже се признаха за виновни

След внесен в съда обвинителен акт от Окръжна прокуратуа – Плевен и постигнати в съдебна фаза споразумения петима извършители на грабеж са осъдени на лишаване от свобода.

Илия Б. е осъден на четири години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Бисер Б. - три години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Христо П. - три години лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Златко Б.  и Йордан А.  по  две години и девет месеца лишаване от свобода при първоначален общ режим.

Петимата мъже се признаха за виновни и са осъдени за това, че през нощта на 25 срещу 26.07.2016г. в землището на с. Каменец, обл. Плевен, в съучастие като извършители с Методи П. и Асен П. и други неизвестни извършители, отнели сумата от 200 лева от владението на Д. Д. с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и заплашване, като деянието е придружено с причиняване на две средни телесни повреди на пострадалия. /престъпление по чл. 199, вр. чл. 198, вр.чл.20 от НК/.

По същото време извършили непристойни действия - нецензурни реплики и закани, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото./престъпление по чл. 325, вр.чл.20, вр.чл.28, вр.чл.2 от НК

С цел да принудят пострадалия да поеме имуществено задължение в размер на 15 000 лева го заплашили с насилие, като деянието е придружено с причиняване на две средни телесни повреди, извършено от повече от две лица и придружено с повреждане на лекотоварен автомобил, собственост на пострадалия, на стойност 411.80 лв. / престъпление по чл. 213а, вр.чл.20 от НК/

Осъдени са и за това, че принудили пострадалия да извърши нещо противно на волята му – да консумира сурова прясно уловена риба, като употребил за това сила и заплашване. /престъпление по чл. 143, вр.чл.20 от НК.

 Споразуменията имат последици на влязли в сила присъди и петимата са приведени в затвора.

По отношение на другите двама подсъдими делото продължава.