От КБИ "Петромакс" са позитивно настроени за предстоящите състезания по пътя към Токио 2020 - pleven.utre.bg

От КБИ "Петромакс" са позитивно настроени за предстоящите състезания по пътя към Токио 2020

26 март 2018, 16:00 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    КБИ "Петромакс"

Европейската и вицесветовна шампионка за 2017 година Ивет Горанова завоюва четвъртата си балканска титл

Както по-рано Plevenutre.bg съобщи, европейската и вицесветовна шампионка за 2017 година Ивет Горанова завоюва четвъртата си балканска титла  - златен медал от 20-тото Балканско първенство за мъже и жени по Олимпийския вече спорт Карате, което се проведе на 24-25 март 2018 г. в Истанбул, Турция.

Балканското карате първенство е събитие от редовния годишен спортно-състезателен календар на Световената Карате Федерация (World Karate Federation WKF), в което участваха 11 държави и 354 състезатели

Българската Национална Карате Федерация – БНФК участва с 13 каратеки национален отбор, които мериха сили в дисциплините ката и кумите на Балканското. Медал за България донесе Ивет Горанова – възпитаничка на КБИ Петромакс – ученичка в Спортно училище "Георги Бенковски“ със спорт карате към школата на "Петромакс". Горанова се състезава при дисциплина кумите индивидуално в категория до 61 кг. при жените - Female Kumite - 61 кг. От КБИ "Петромакс" в Националния отбор бе и Виктория Росева - от СОУ Иван Вазов – помощник инструктор в школата, която за съжаление не успя да се класира за медал.

В едни от най-атрактивните дисциплини – кумите отборно мъже и жени, каратеките от националния ни отбор се представиха достойно - малко не им достигна да продължат напред в битките за медали.

Сенсей Русалин Русалинов – старши треньор на Плевенската школа Петромакс и Вицепрезидент на БНФК е изключително доволен от представянето на възпитаничката на клуба на Балканското. Заедно с  треньорите на школата сенпай Ангел Ленков и сенпай Десислава Лачовска са позитивно настроени към представянето на каратеките на "Петромакс" в предстоящите състезания на Световната Карате Федерация по пътя за Олимпийските игри 2020 година в Токио Япония.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета