Министър Нанков ще даде старт на ремонта на 9 км от второкласния път Плевен – Ловеч - pleven.utre.bg

Министър Нанков ще даде старт на ремонта на 9 км от второкласния път Плевен – Ловеч

26 март 2018, 16:42 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    МРРБ

Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет

Утре, 27 март, министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще даде старт на строителството на участък от АМ „Хемус“ и на рехабилитацията на обходния път на Ловеч.

Символичната първа копка на дългата 9,3 км нова отсечка от магистралата ще бъде направена в 12 ч. в края на съществуващото трасе, където ще започва новият участък Ябланица – Боаза. Обектът, чието строителство се финансира от държавния бюджет, ще бъде изграден от консорциум „ХВП Ябланица“ ДЗЗД.

В 14 ч., на обходния път на гр. Ловеч, при разклона за село Горан, ще се проведе церемонията, с която ще се постави началото на рехабилитацията на 9 км от второкласния път Плевен – Ловеч и 400-метровия тунел на околовръстното на областния град. Проектът се финансира по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. Строително-монтажните работи по него ще бъдат изпълнени от „РЕГИОНАЛНИ ПЪТИЩА 2017“ ДЗЗД.

На събитията са поканени да присъстват заместник министър-председателят Томислав Дончев и министърът на финансите Владислав Горанов.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета