Томислав Дончев: Ако на юг имаме почти три магистрали, същото заслужава и Северът

Вицепремиерът с коментар за старта на новата отсечка на автомагистрала "Хемус“

Както вече информирахме, започна строителството на участъка от АМ "Хемус" от Ябланица до п.в. Боаза. На първата копка присъстваха вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на регионалното развитие Николай Нанков и на финансите Владислав Горанов.

"Старт на нова отсечка на автомагистрала "Хемус“ (Ябланица - Боаза). Това не е инвестиция в асфалт и бетон. Инвестираме само в хора - в способността им да пътуват, да работят, да стават по-богати, да се развиват. Това е крайната цел", написа вицепремиерът Томислав Дончев във Фейсбук.

"По новоизграденото съоръжение ще се превозват стоки, хора ще пътуват да учат, да виждат близките си. И дай Боже северната част на България да се развива още по-осезаемо. За да имаме пълнокръвно развит организъм на страната, трябва всяка част да бъде еднакво кръвоснбдена. Ако на юг имаме почти три магистрали, същото заслужава и Северът. За да може столицата да се свърже с морето, за да може нито една част от територията на север да не бъде отделена", допълва Дончев.

Вицепремиерът бе категоричен, че е в интерес на всички съоръжението да бъде завършено колкото се може по-скоро и призова не само избраната фирма, а всички български граждани да бъдат надзор.