Изработват правила за финансово подпомагане на даровити деца

Животът

29-03-2018, 15:25

Снимка:

община Плевен

Автор:

pleven.utre.bg

Всичко от Автора

Правилата за отпускане на финансови средства от Община Плевен за подпомагане участието в състезания на деца с изявени дарби трябва да бъдат готови до 16 юли

Общинският съвет на Плевен избра днес състав на Комисия за изработване на правила за отпускане на финансови средства от Община Плевен за подпомагане участието в състезания на деца с изявени дарби. В Комисията влизат двама общински съветници - Диана Данова и Пепо Петков, и трима представители на общинската администрация - Мария Атанасова /гл. експерт в отдел „Образование"/, Мариета Георгиева /гл. експерт в отдел „Образование"/ и Таня Кукова /гл. експерт в отдел „Бюджет"/, гласи решението от днес на местния парламент.
На свое заседание на 20 февруари, ПК по „Образователна политика и читалищна дейност" е разгледала заявление от Павел Петров от Плевен за финансово подпомагане на Захари Маринов с цел участие във финалния кръг на XII Открита олимпиада по програмиране в Русия, провела се в началото на март тази година. В тази връзка и след разисквания Комисията  е счела за целесъобразно и законосъобразно да се сформира Работна група, която да изработи правила за отпускане на финансови средства от бюджета на Общината за подпомагане участието в състезания на деца с изявени дарби. На днешната сесия бе посочено още, че със заповед от 12 февруари тази година на кмета на Община Плевен е назначена петчленна комисия, която да изработи такива правила, както и това, че към момента няма нормативна разпоредба, на основание която да се финансира участие на деца в национални, международни олимпиади, конкурси и състезания. По тази причина ПК по „Образователна политика и читалищна дейност" е счела за необходимо да внесе предложението за сформирането на  Комисия със същия състав в Общинския съвет.
Правилата за отпускане на финансови средства от Община Плевен за подпомагане участието в състезания на деца с изявени дарби трябва да бъдат готови до 16 юли и внесени като предложение на редовното юлско заседание на Общинския съвет.