Министър Каракачанов награди военни, помагали по време на тежката зимна обстановка в Плевенско

Министърът наблюдава днес заключителния етап на подготовката на военнослужещите от Сухопътните войски в Белене

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и командирът на Сухопътни войски генерал-майор Михаил Попов наградиха военнослужещите от 55-ти инженерен полк - Белене, участвали в помощ на населението в тежките зимни условия през месец февруари.

За проявен професионализъм и високо чувство на отговорност при изпълнението на задачите днес, 30 март, в Белене министър Каракачанов отличи командирът на инженерната рота за бойна поддръжка капитан Йордан Йорданов с награден знак „За вярна служба под знамената“- четвърта степен, началникът на подвижен команден пункт старши сержант Николай Йосифов с награден знак „За отлична служба“ – втора степен за сержанти, и инструктора в отделение за подготовка на инженерни специалисти ефрейтор II клас Людмил Стефанов с награден знак „За военна доблест“ – трета степен. 

Военнослужещи от състава на инженерния полк в Белене бяха отличени за изпълнение на задачи в помощ на населението в зимните метеорологични условия и от командира на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов. Той връчи грамоти и предметни награди на заместник-командира на полка подполковник Иван Тишков, на началника на щаба подполковник Калоян Василев, на ефрейтор II клас Ивайло Ганков, на редниците III клас Иван Иванов и Даниел Митев и на редник I клас Кристиян Петров.

Припомняме, че в периода 26-28 февруари военнослужещите от състава на 55-ти инженерен полк - Белене оказваха съдействие на хората от селата Лозица, Любеново и Въбел, община Никопол, в усложнената зимна обстановка. Те разчистваха пътни участъци и доставяха стоки от първа необходимост и лекарства на хората от село Любеново. Екипи от инженерния полк със специализирана техника разчистваха от снежни преспи и снегонавявания и пътната инфраструктура на територията на община Белене и оказваха помощ на бедстващи хора.