Квалификационен кръг на "Volvo Drivers Fuel Challenge" ще има и в Плевен

За пети път у нас стартира състезанието по ефективно шофиране на камиони

За пети път у нас стартира състезанието по ефективно шофиране на камиони – Volvo Drivers Fuel Challenge. Победителят ще спечели VIP пътуване за двама до екзотична дестинация и правото да представи България на глобалния финал в Гьотеборг през септември 2018. 

Квалификационните кръгове на Drivers Fuel Challenge 2018 ще преминат ударно през осем български града през април - София, Пловдив, Бургас, Плевен, Севлиево, Варна, Благоевград и Русе. В тях могат да вземат участие всички шофьори с валидна шофьорска книжка категория C+Е. Най-добре представилите се участници ще се борят за титлата Шампион по ефективно шофиране на България на националния финал в края на юни.

Във Volvo Drivers Fuel Challenge професионалните водачи на товарни автомобили ще могат да покажат своите умения по икономично шофиране, като управляват камион Volvo FH, 
420 к.с., по предварително определен маршрут. 

“Основната цел на участниците е да постигнат най-нисък среден разход на гориво в рамките на предварително зададеното време. Но фокусът не е само върху това. За добро представяне е важно оптималното усвояване на ресурса на автомобила, отговорното шофиране без риск за участниците в движението и автомобила, както и постигане на висока продуктивност и по-малко емисии СО2.”, обясни Иван Зънзов, Директор Продажби нови камиони Volvo.

Състезателният влекач Volvo е от лимитирана серия FH Reloaded, специално конфигуриран за намаляване разхода на гориво, повишаване на комфорта на водача и гарантиранe на захранването. Товарният автомобил е оборудван с интелигентната автоматизирана скоростна кутия на Volvo – I-Shift с бутони, вградени в инструменталния панел. Това осигурява по-малко превключвания на предавките, по-малко умора и повече комфорт за водачите. Сред другите ефективни решения на борда са онлайн системата за управление на автопарка Dynafleet, навигация със сензорен дисплей, системата I-See с топографска карта, пълен пакет спойлери, гуми – енергиен клас А. 

В края на всеки състезателен ден сред участниците с най-малко изразходвано гориво, отчетено с Dynafleet, ще бъде излъчен победител за града, след директна елиминация между шофьорите. Тази година са планирани и допълнителни кръгове за транспортни компании, така че техните международни шофьори също да могат да се включат, без това да нарушава работния им график. Отчитането отново ще става на база данните от Dynafleet по време на ежедневната работа на водачите и ще обхваща периода април-май 2018 г., като участниците трябва да имат минимален пробег от 14 000 км.

Националният шампион на България ще бъде излъчен по време на финала в края на юни. През септември той и собственикът на компанията, за която работи, ще отпътуват за Гьотеборг, Швеция, за да представят страната ни на глобалния финал на DFC 2018. Победителят ще спечели и голямата награда на Volvo – VIP пътуване за двама до екзотична дестинация. Организаторите и партньорите на инициативата - Goodyear, OMV и Schmitz Cargobull осигуряват награди и за другите двама състезатели в призовата тройка, както и за собствениците на компаниите, които представляват.

Квалификации:
Благоевград 10 и 11 април паркинг магазин Метро Благоевград, ул. Зелендолско шосе №17
София 12, 13 и 14 април сервизен център София, бул. Сливница 630
Плевен 16 и 17 април паркинг магазин Метро Плевен, ул. Метро №11
Севлиево 18 и 19 април Зона Изток 1, Севлиево, база Парма Транс
Русе 20 и 21 април база Ив Комерс, Русе, бул. България, КПП
Варна 23 и 24 април паркинг Бизнес Парк Варна
Бургас 25 и 26 април паркинг Мото Пфое, Бургас
Пловдив 27 и 28 април паркинг Метро Пловдив 2, посока Пазарджик