МВР: Не публикувайте в социалните мрежи статуси, че ще пътувате за празниците - pleven.utre.bg

МВР: Не публикувайте в социалните мрежи статуси, че ще пътувате за празниците

03 април 2018, 10:00 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Ако ще пътувате, предупредете съседите да наглеждат дома ви

На Великден домовите кражби бележат ръст с 30 на сто, предупреждават от МВР. Причината - заради серията почивни дни апартаментите са празни и обирджиите действат без риск стопаните да ги изненадат.

От полицията обясниха, че се атакуват два типа жилища – апартаменти с по-стар модел врати, които лесно се отварят и жилища с луксозни врати, за които се предполага, че вътре има ценности, разказва Би Ти Ви.

Най-често крадците атакуват празните жилища между 9 сутринта и 12 по обяд.

Ако ще пътувате, предупредете съседите да наглеждат дома ви.

Ако имате аларми или СОТ - преди тръгване проверете дали са включени. Съветът е на оперативните работници от полицията, които настояват за анонимност, защото ще следят за обирджии и по празниците.

Властите съветват и ако разполагаме с пари и ценности те да не бъдат оставени без надзор в къщата или в апартамента, а да се ползват трезори.

Под никакъв предлог не канете непознати в дома си - без значение дали са майстори, инкасатори или търговци. В много случаи те работят с крадците и правят предварителен оглед на ценните вещи в апартаментите.

От полицията за пореден път припомнят – не публикувайте в социалните мрежи статуси, че ще пътувате и че ще оставите дома си без надзор за дълго.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета