700 кг тютюн и 136 кутии с цигари без бандерол иззеха полицаи от Плевен и Червен бряг

Полицейските действия са в рамките на проверка за ограничаване на разпространението на стоки с незплатен акциз

700 кг насипен тютюн и 136 кутии с цигари без бандерол иззеха полицаи от Плевен и Червен бряг. Полицейските действия са в рамките на проверка за ограничаване на разпространението на стоки с незплатен акциз.

На 3 април около 15:30 часа е извършена проверка на стопанска постройка в помощно стопанство в землището на с. Буковлък в посока към с. Върбица. При последвали процесуално следствени действия са иззети найлонови пликове с нарязана жълто-кафява листна маса и 20 броя бали с лисна маса наподобяваща тютюн с общо тегло около 700 кг. В стопанска постройка е установена и иззета инсталация за запарване на листната маса. По случая е уведомен дежурен разследващ полицай и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 ал.1 от НК. Работата по досъдебното производство продължава.

На 3 април в 07:15 часа в кафе-аперитив в град Койнаре са намерени и иззети 136 кутии с цигари без бандерол - с марка "Комплимент" - 63  кутии, "Карелия" - 70 кутии и "Куупър" - 3 кутии. Тютюневите изделия са предадени с протокол за доброволно предаване за експертизи. Образувана е полицейска преписка за престъпление по чл.234, ал.1 от НК.  По случая е уведомен дежурен прокурор при РП – Червен бряг.