ОДМВР - Плевен предупреждава: Пазете се от джебчии по празниците - pleven.utre.bg

ОДМВР - Плевен предупреждава: Пазете се от джебчии по празниците

06 април 2018, 10:01 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

За да бъде разкрита или пресечена джебчийската кражба, особено важно е незабавното сигнализиране на полицията

Джебчиите използват навалицата около пазарите и православните храмове и посягат главно на портмонета от преметнати през рамо дамски чанти и външни джобове на дрехи, предупреждават от ОДМВР - Плевен. 

Ако носите в себе си голяма сума пари, по-добре я разделете на няколко части и ги сложете на различни места в чантата или във вътрешни джобове на дрехите си. Имайте предвид, че чантите с магнитно закопчаване са по-уязвими. Ако дамската ви чанта е от този вид, погрижете се поне парите да са в преграда с цип.

Попаднете ли в навалица – на пазара или в храма, задължително притиснете чантата си отпред, плътно до тялото. Ако усетите допир до тялото си или опъване на чантата, обърнете се рязко назад, за да огледате добре нападателя - ако все пак сте станали жертва на кражба, доброто описание на джебчийката ще улесни работата на полицията при разкриване на престъплението.

За да бъде разкрита или пресечена джебчийската кражба, особено важно е незабавното сигнализиране на полицията – на тел.112 или направо в Районните управления. При своевременно сигнализиране в полицията и добро описание извършителите могат да бъдат открити.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета