Натоварени празнични дни за пожарникарите в Плевен и региона

На много сигнали се отзоваха огнеборците

На 5 април 2018 година служители от РДПБЗН - Плевен погасяваха пожари в сухи треви в землищата на град Белене и селата Тотлебен, Радомирци и Любеново, на 8 април 2018 година - в землището на село Драгаш войвода, а на 9 април - в селата Дебово и Брест. На 5 април локализираха пожари в отпадъци в Плевен на улица „Веслец“ и в град Белене, на 8 април служители на Червен бряг погасяваха пожар в кошче с отпадъци в Червен бряг, а екип на РС ПБЗН – Плевен - на улица „Осъм“, на 9 април - в метални контейнери за отпадъци в Плевен на улиците „Отец Паисий“ и „Димитър Константинов“. Причините за произшествията са небрежност при боравене с открит огън и непредпазливост. На 7 април служители от РСПБЗН – Плевен са извадили паднал кон в шахта в Долни Дъбник.

На 6 април 2018 година в 12:35 часа при пожар напълно изгоря  „Фолксваген Голф-4" в  село Милковица. При огледа е установено, че причина за инцидента е късо съединение. Пожарът е погасен от служители на  РС ПБЗН – Гулянци. Уведомен е прокурор. Случаят се изяснява.

На 7 април 2018 година в 21:42 часа изгоряха 50 кв.м. покривна конструкция в сеновал в град Койнаре и складираните в него 600 бали фураж. Причината за произшествието е в процес на установяване. Огнеборци от РСПБЗН – Червен бряг потушила пламъците.

На 8 април 2018 година в 01:11 часа е получен сигнал, че гори къща в село Дисевица. На място е изпратен екип на РДПБЗН- Плевен и служители на Второ РУ - Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието и е установено, че най-вероятната причина за пожара е неправилно ползване на свещи от обитателите на имота. При инцидента пострадали няма. В пламъците са унищожени покривна конструкция – 150 кв.м.; бяла, черна и компютърна техника, домашно имущество. Пожарът е погасен от шестима служители на РСПБЗН – Плевен с два автомобила.

На 8 април 2018 година граждани с подръчни средства погасиха пожар в товарен автомобил „Ман“. Инцидентът е станал на улица „Метро 3“ в Плевен в 11:35 часа. Причина за инцидента е късо съединение. Унищожени са два акумулатора и част от електрическата инсталация на автомобила. 
На 9 април по неустановени причини в Плевен ж.к „Сторгозия“ при пожар бяха увредени декоративна решетка, предно стъкло, предни калници ,предни фарове и част от ел.инсталация на лек автомобил „Мицубиши-Алтлендър“. Сигнал за инцидента е постъпил в  21:33 часа в Оперативен център при   РДПБЗН – Плевен.  Пожарът е погасен от собственика до пристигане на екип от РСПБЗН-Плевен.

На 9 април 2018 година в 14:33 часа в Оперативен център при   РДПБЗН – Плевен е съобщено за пожар в къща в Червен бряг. В огъня са унищожени ъглошлаиф "Бош", перфоратор "Бош", винтоверт, мотопед "Симсон", електрожен, хладилник; 20 кв.м. покривна конструкция, 8 кв.м каратаван  и домашно имущество. Причина за инцидента е късо съединение. Пожарът е погасен от трима служители на РС ПБЗН - Червен бряг.