РЗОК-Плевен стартира прием на документи за сключване на договор с изпълнители на медицинска и дентална помощ през 2018 г.

Образци на заявления за сключване на договори са публикувани на официалния сайт на НЗОК

С обнародването на Националния рамков договор за медицинските дейности между Националната здравноосигурителна каса и Българския лекарски съюз за 2018 г. в бр. №28 от 29.03.2018 г. на ДВ, и Националния рамков договор за денталните дейности между Националната здравноосигурителна каса и Българския зъболекарски съюз в бр. №26 от 23.03.2018 г. на ДВ, са определени здравно-икономическите, финансови, медицински, информационни и организационно управленски рамки, в съответствие с които се сключват договорите с изпълнителите на медицинска и дентална помощ.

Считано от 01 април 2018 г. с влизането в сила на рамковите договори, стартира процедурата по приемането на заявителни документи от изпълнители на медицинска помощ и дентална помощ. Предвид крайния срок за подаване на документи – 30 април 2018 г., РЗОК-Плевен е създала подходящи условия за приемане на заявителни документи.

  • Лечебните заведения за извънболнична медицинска помощ, желаещи да сключат договор с РЗОК-Плевен, подават заявление по образец, утвърден от управителя на НЗОК, към което прилагат регламентираните в чл. 117-121 от НРД за МД документи и декларации.
  • Лечебните заведения, желаещи да сключат договор за изпълнение на КДН по приложение №6 към чл.1 на наредбата по чл.45, ал.2 от ЗЗО, представят в РЗОК-Плевен заявление по образец, към което прилагат регламентираните в чл.226-227 от НРД за МД 2018 г. документи и декларации.
  • Лечебните заведения, желаещи да сключат договор за оказване на болнична медицинска помощ по клинични пътеки, амбулаторни процедури и клинични процедури, представят в РЗОК заявление по образец, към което прилагат документи и декларации, регламентирани в чл.265-266 от НРД за МД 2018 г.
  • Лечебните заведения за извънболнична дентална помощ, желаещи да сключат договор с РЗОК-Плевен, представят заявление по образец, утвърден от управителя на НЗОК в срок от 30 дни, от влизането в сила на НРД за ДД 2018 г., към което прилагат посочените в чл.79-80 от НРД за ДД 2018 г. документи и декларации.

Образци на заявления за сключване на договори са публикувани на официалния сайт на НЗОК, раздел НРД /2018/.

Заявления за сключване на договори с НЗОК с приложени документи и декларации могат да се подават и чрез използване на услугата за електронна препоръчана поща, а именно Система за електронно връчване, съгласно разписаните правила за използване на услугата, предоставена от Държавната агенция за електронно управление (ДАЕУ) и публикувана на https://edelivery.egov.bg.