Главният секретар на МВР с подробности за тежкия пътен инцидент на АМ "Тракия"

В момента дознателският екип работи с водачите на лекия автомобил и на автобуса

Сигналът за тежкия пътен инцидент бе получен днес в 11.18 часа, уточни главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов. Незабавно натам бяха изпратени екипи, като в рамките на десет минути първите патрули бяха на място, първият екип на пожарната пристигна на 13-та минута след сигнала. Според данните до този момент шестима са загинали на място, други 22-ма са транспортирани и настанени в болнични заведения. Действията на екипите на МВР до този момент бяха насочени към овладяване на ситуацията, регулиране на движението, опазване на местопроизшествието, осигуряване на трасе за линейките и помощ на пострадалите, поясни главния секретар на МВР.

Предприети са процесуално-следствени действия под надзора на прокуратурата. В момента дознателският екип работи с двамата участници в пътнотранспортното произшествие -  водачите на лекия автомобил  и на автобуса. Няма данни те да са употребили алкохол.  На място са и екипи от Института по психология на МВР, които работят както с пострадалите от инцидента, така и с  първите, оказали им помощ.

По първоначална информация е имало странично съприкосновение между двете превозни средства преди автобусът да напусне пътното платно и да влезе в  канавката, но това тепърва ще се потвърждава с  автотехническите експертизи, посочи главен комисар Младенов, който уточни, че е създадена организация и МВР съдейства на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията с оглед установяването на  скоростта, с която са се движили превозните средства и техническото им състояние.