72 часа арест за плевенчанката, управлявала лекия автомобил при катастрофата на АМ "Тракия"

29-годишната жена има тежко провинение преди две години, свързано с употреба на алкохол

Жената, управлявала лекия автомобил, влязъл в съприкосновение с автобуса на АМ "Тракия", е задържана за 72 часа, съобщи на брифинг наблюдаващият прокурор по делото Мирослав Ангелов, предаде БТА.

В понеделник ще бъде внесено искане за постоянна мярка пред Софийския окръжен съд, добави той. Жената, управлявала автомобила, е на 29 години, от Плевен. Повдигнато й е обвинение за причиняване на пътнотранспортно произшествие, при което са загинали шестима души, каза Ангелов. 

Готова е техническата експертиза на нейния автомобил и от нея е ясно, че колата няма техническа неизправност. След като няма техническа повреда на автомобила, приемам, че е бил изправен и пътнотраспортното произшествие се дължи на нейни субективни действия, коментира наблюдаващият прокурор.

Водачката на лекия автомобил има тежко провинение преди две години, свързано с употреба на алкохол, а шофьорът на автобуса има леки провинения, информира Ангелов. Водачката на автомобила вече е разпитана. Спътникът й също е разпитан и е освободен. 

Пробите за алкохол на двамата водачи, участници във вчерашния пътен инцидент на АМ "Тракия", са отрицателни. Не е установена и употреба на наркотици.