ДФСГ "Интелект“ - Плевен подкрепи благородната кампания "Капачки за бъдеще" 2018

Ученици и учители от гимназията помогнаха за закупуване на още един кувьоз за недоносени деца

ДФСГ "Интелект" - Плевен се включи в благородната кампания "Капачки за бъдеще" 2018, информират от училището.

Ученици и учители от гимназията станаха част от кампанията и по този начин помогнаха за закупуване на още един кувьоз за недоносени деца, който ще бъде дарен на болницата в Чирпан.

Събраните от ученици и учители капачки бяха изпратени до Националния стадион "Васил Левски" – където се събират, за да станат част от събраните в цялата страна.

Информация за кампанията:

Мартина Йорданова и Лазар Радков са сред онези млади ентусиасти, които не просто вярват в доброто, а го правят по ефектен и въздействащ начин. Двамата са съоснователи на инициативата „Капачки за бъдеще“, а целта им е да осигурят възможно най-много кувьози за болниците у нас, събирайки капачки и предавайки ги за рециклиране.

„Всичко започна покрай инициативата ни „Благотворителност и спорт“. Наши приятели правят същата инициатива във Варна и с подобна кампания бяха купили кувьоз за местната болница“, обясни фитнес инструкторът Лазар Радков
При първото събитие, организирано от двамата, инициативата събира 8,5 тона капачки, които се предадени за рециклиране, а парите са инвестирани в кувьоз за болницата в Червен бряг, който е закупен за 7,8 хил. лева.