Стартира операция на "Пътна полиция" - "24 часа скорост"

До 6:00 часа на 19 април ще следят по основните булеварди на градовете, както и по третокласните шосета в малките населени места

От 6:00 часа днес, 18 април, до 6:00 часа на 19 април у нас ще се проведе специализирана операция за контрол на скоростта "24 часа скорост". Тя е организирана по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция (ТISPOL) и аналогични проверки ще има в общо 23 страни от Европа.

Целта на операцията е с масов и ефективен контрол да се постигне по- трайно намаляване на скоростта, с която се движат моторните превозни средства, което пък оказва влияние върху пътнотранспортната обстановка и води до намаляване  на тежките произшествия, жертвите и ранените при тях.

У нас в операцията ще бъдат ангажирани 314 служители. Ще има 684 точки за контрол с 148 мобилни камери, 28 преносими (т. нар. камери на триноги) и 23 стационарни камери. Ще има контролни точки и през нощта. Екипи на „Пътна полиция“ ще бъдат разположени по основните булеварди на градовете, където е възможно да се развиват по-високи скорости, на участъци с концентрация на ПТП по причина несъобразена и превишена скорост, магистралите, но и по третокласните шосета в малките населени места.